Musaca cu paste

de ianculubita in Penne, 31 Iul 2013 | 10118 vizualizari

 

Originea acestei retete se afla in Grecia dar mamele noastre,cel putin a mea,o pregatea fara sa cunoasca alte amanunte;asa ca va poftesc la reteta mamei(mai putin sosul)!!

 

INGREDIENTE

  • 1punga cu paste
  • 2linguri ulei
  • 1ceapa
  • 2catei de usturoi
  • 400g carne tocata de vita sau orice alta carne
  • 2linguri bulion
  • 400g rosii
  • 2foi de dafin
  • 1cana supa
  • 1ou
  • 50g branza rasa
  • 1cubulet de unt
  • 1lingura faina
  • 1cana cu lapte
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu paste:

Calim ceapa si usturoiul in ulei,adaugam carnea,o lasam pana se albeste amestecand mereu,bulionul iar dupa cateva minute rosiile curatate de coaja,tocate marunt,dafinul,supa,sare,piper dupa care lasam sa fiarba incet 40min,pana scade;

in acest timp facem sosul bechamel din unt,faina si lapte,dupa ce s-a racit putin incorporam oul batut,sare si piper.

Intr-un vas punem jumatate din paste fierte si scurse,deasupra carnea eliminand frunzele de dafin,acoperim cu restul de paste,rasturnam sosul,presaram branza si lasam la cuptor 30min.

Se serveste imediat dar si rece este delicioasa.

TIPS-URI

1

sosul daca este prea gros,mai putem adauga lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu paste" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne tocata de pui